PublicationsInformation Applications

Information Applications

Başvuru metniBaşvuru tarihi Cevap tarihiCevap metni
Sayın yetkili,

Basın İlan Kurumunun 2015-2020 yılları arasında verdiği İlan yasak cezaları'nın sayısı ve tutarları hakkında bilgi almayı talep ediyoruz.

Saygılarımızla,
14.07.202023.07.2020Bilgi Edinme Başvurusuyla alakalı olarak;
Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair 195 sayılı Kanunla kurulan Kurumumuzun görevi, resmi ilan ve reklamların Şubeleri bulunan illerde neşrolunan gazete ve dergilerde (süreli yayın) yayınlatılmasına aracılık etmektir. Kurumun Şubesi bulunmayan yerlerde resmi ilanlar Valilikler aracılığıyla yayınlatılmaktadır. Kurumumuz resmi ilanların, gazetelerde düşünce ve fikir ayrımı gözetilmeksizin yayınlatılmasına aracı olmaktadır.
Gazeteler Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliğiyle belirlen esas ve usullere uygun olarak vasıf ve ödevlerini eksiksiz ve zamanında yerine getirmeleri halinde yayın yeri ve yayın türü esaslı olarak resmi ilan yayınlama hakkı kazanmaktadır.
Herhangi bir yayın yerinde bir gazetenin resmi ilan yayınlama hakkı kazanabilmesi için, yazılı olarak resmi ilan yayınlama talebinde bulunması, Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliğiyle yükletilen ödevleri kabul ederek zamanında yerine getirmesi, yayınlandığı yere göre, Yönetmeliğin ilgili kısımlarında belirtilen şart ve vasıfları haiz olması, kendisi için belirlenen bekleme süresini tamamlaması gerekir.
Resmi ilan yayınlama hakkı kazanan gazetenin sözü edilen Yönetmeliğin yayın yerine göre belirlenen içerik, yözölçümü, kadro, fiili satış adedi ve Basın İlan Kurumu Genel Kurulu tarafından tespit edilen diğer ödevleri yerine getirmediğinin tespit edilmesi durumunda, bu gazetenin yayınlama hakkı ihlal süresince durmaktadır. Bu durumda idari bir işlem olan Genel Müdürlük kararı tesis edilmektedir.
Gazetelerin yayınlama hakkı durdurulan sürelere ilişkin resmi ilan kontenjanlarına isabet eden tutardaki resmi ilanın, aynı yayın yerindeki diğer gazetelere göstergeleri nispetinde yansıtılması mahsup olarak tanımlanmaktadır.
İlgili gazeteler hakkında yayınlama hakkının durduğuna ve yeniden devam ettiğine ilişkin alınan kararların birer nüshası, Kurumumuz Genel Kurulunca yükletilen vasıfları taşımaması ve yükletilen ödevleri ihlal etmesi sebebiyle ilgili evrakıyla beraber 195 sayılı Kanunun 49. maddesine göre işlem yapılması için Basın İlan Kurumu Yönetim Kuruluna sunulmaktadır. Kurumumuz Yönetim Kurulunun anılan 49. maddeye göre vereceği karar kesinleştikten sonra tespit edilen süreye göre resmi ilan kesme müeyyidesi uygulanmaktadır.
Basın Ahlak Esasları Hakkında 129 sayılı Genel Kurul kararının tatbik sahası da benzer şekilde resmi ilan ve reklam yayınıyla alakalı süreli yayınları kapsamaktadır.
Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu tarafından şikayet üzerine ya da re’sen yapılan işlemler neticesinde, Basın Ahlak Esaslarına aykırı yayın veya ihlallerin tespiti halinde muhatap süreli yayın hakkında 195 sayılı Kanunun 49. maddesi uyarınca ve en fazla 60 gün süreyle resmi ilan ve reklam kesme müeyyidesi uygulanmasına karar verilebilmektedir.
Söz konusu müeyyide uygulama kararları muhataplara bildirilmekle birlikte aynı yayın yerindeki gazetelerle elektronik ortamda paylaşılmakta, ayrıca Kurumumuz internet sitesi üzerinden de kamuoyuna duyurulmaktadır.
Bilginizi rica ederiz.
Sayın yetkili,

2016 yılından günümüze Radyo Televizyon Üst Kurulu kaç adet idari para cezası ve kaç adet yayın durdurma kararı almıştır?
Saygılarımızla,
03.07.202020.07.2020Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun “İstenecek bilgi veya belgenin niteliği” başlıklı 7. maddesinde “… Kurum ve kuruluşlar, ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgi veya belge için yapılacak başvurulara olumsuz cevap verebilirler...” denilmektedir.
Ayrıca Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun 8 inci maddesinde “Kurum ve kuruluşlarca yayımlanmış veya yayın, broşür, ilân ve benzeri yollarla kamuya açıklanmış bilgi veya belgeler, bilgi edinme başvurularına konu olamaz. Ancak, yayımlanmış veya kamuya açıklanmış bilgi veya belgelerin ne şekilde, ne zaman ve nerede yayımlandığı veya açıklandığı başvurana bildirilir.” denilmektedir.
Üst Kurul tarafından verilen müeyyide kararlarına, www.rtuk.gov.tr adresinde yer alan “Üst Kurul Kararları”, bölümünden ulaşabilirsiniz.
Bilgilerinize sunulur.
TC Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne,

2017, 2018 ve 2019 yılları için Zafer Havalimanı iç hat ve dış hat yolcu garanti sayılarını öğrenme talebimizi bilgilerinize sunarız.
13.12.201924.12.20193996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret modeli çerçevesinde yapılmasına ilişkin
kanun kapsamında gerçekleştirilen ihale sonucunda ilgili firma ile imzalanan özel hukuk hükümlerine
tabi Uygulama Sözleşmesinde yer alan "Diğer Hususlar" maddesinin alt bendi "Bilgilerin saklı tutulması"
hükmü çerçevesinde projenin maliyeti ve ödemeleri konusunun ticari nitelikte olduğu değerlendirilmekte
ve bu bilgilerin 3. Şahıslar ile paylaşımı mümkün olamamaktadır.
T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğüne,

2017, 2018 ve Aralık itibarıyla 2019 yıllarında Osmangazı Köprüsü'nden geçen otomobil eşdeğer araç sayısı nedir? Gereğini arz ederiz.
11.12.201913.12.2019İstemiş olduğunuz bilgiler, sistemlerden direk olarak alınamayıp, özel bir çalışma, inceleme ve analiz neticesinde oluşturulabilecek türden Hizmete Özel bilgiler olduğundan Bilgi Edinme Hakkı Kanunun 7. Maddesine göre üçüncü şahıslarla paylaşılması uygun görülmemektedir.
2017, 2018 ve Aralık 2019 itibarıyla her biri için ayrı ayrı olmak üzere Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçen araç sayısı kaçtır? Gereğini arz ederiZ. 11.12.201913.12.2019İstemiş olduğunuz bilgiler, sistemlerden direk olarak alınamayıp, özel bir çalışma, inceleme ve analiz neticesinde oluşturulabilecek türden Hizmete Özel bilgiler olduğundan Bilgi Edinme Hakkı Kanunun 7. Maddesine göre üçüncü şahıslarla paylaşılması uygun görülmemektedir.
TC Ulaştırma Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin dikkatine,

Zafer Havalimanı'nın 2017-2018 ve Aralık ayına kadar 2019 yılındaki giden yolcu sayılarını öğrenme talebimizi bilgilerinize sunarız.
11.12.201913.12.2019Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi CİMER kanalı ile Zafer Havalimanına ait 2017-2018-2019 yıları giden yolcu trafiği talep edilmiş olup söz konusu yolcu verileri ilişikte gönderilmektedir.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na,

Ağustos 2019 itibarıyla İstanbul il sınırları içinde afet durumunda kullanılabilecek kaç adet deprem konteyneri bulunmaktadır? Gereğini arz ederim.
28.08.2019
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na,

2003 yılından günümüze kadar İstanbul il sınırları içinde bulunan acil toplanma alanlarının sayısı ve toplam yüzey alanı ne kadar değişmiştir? Gereğini arz ederim.
26.08.201906.09.2019Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında ilimizde afetlere yönelik planlamalar yapılmaktadır. İstanbul İlinde toplanma alanları ilgili İlçe Belediye Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü teknik elemanları ile bilikte sahada ve bilgi sistemleri üzerinde yapılan çalışmalar sonunda tespit edilmektedir. Güncel bilgiler takip edilmektedir.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca toplanma alanları E-Devlet üzerinden yayınlanmaya başlamıştır.

(https://www.türkiye.gov.tr) üzerinden giriş yapılarak ''Acil Toplanma Alanı Sorgulama'' başlığından ikametlerinize en uygun toplanma alanları bilgisini öğrenebilirsiniz.

Halen İstanbul İlinde 2864 adet toplanma alanı bulunmaktadır.

Bilgilerinize.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na,

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2018 yılında gerçekleştirdiği kamu alımlarının ihale usulüne göre oransal dağılımı nedir? Gereğini arz ederim.
05.07.201912.07.2019İzmir Büyükşehir Belediyesi Satınalma Dairesi Başkanlığının gerçekleştirdiği 2018 yılı ihaleleri aşağıdaki gibidir.
Mal Alımı İhaleleri Hizmet Alımı İhaleleri
Açık İhale Usulü : 195 Adet Açık İhale Usulü : 87 Adet
Pazarlık Usulü : 15 Adet Pazarlık Usulü : 36 Adet
Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na,

KÖİ kapsamında yapılan Şehir Hastanelerinde görev alan ve 'devlet memuru' statüsünde olan doktorların maaşları Bakanlık bütçesinden mi, yoksa hastane döner sermayesinden mi karşılanacaktır? Gereğini arz ederim.
02.07.201911.12.2019İlgi konunuza ilişkin sorduğunuz mevzu durum incelenmiş olup;Öncelikle özlük dosyanızın tutulduğu, kadronuzun bulunduğu İl Sağlık Müdürlüğü ilgili mali işler (mutemetlik) birimine başvurmanız gerekmektedir. Mevzu konunuza ilişkin gerekli detaylı açıklamaları yapacaklardır.İlgi konunuza ilişkin oluşabilecek tereddütlere ilişkin durumlarda Bakanlığımız Strateji Geliştirme Başkanlığı Mali Mevzuat Görüş Birimimiz (Mali Analiz Dairesi Başkanlığından) yazılı görüş isteminde bulunmalarının daha uygun olacağı değerlendirilmektedir. İyi çalışmalar
Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı'na,

1 Kasım 2017'den beri hangi Türk ihracatçı firmalar Rusya Federasyonu'na bitki karantinası kontrolüne tabi ürün ihracatı yapmaya yönelik izin almıştır? Gereğini arz ederim.
01.07.201917.07.2019İlgili dilekçeniz incelenmiş olup; 2017 yılından önce üçer aylık dönemler halinde yılda dört
kez Rusya Federasyonu'na bildirilen ihracatçı firma listesi uygulanmasına, Ocak 2017 döneminden
itibaren Rusya Federasyonu'nun talebine istinaden son verilmiştir.
Rusya Federasyonu'na Bitki Karantinası kontrolüne tabi ürün ihracatında firma kısıtlaması
bulunmamaktadır.
Bilgilerinize sunulur.
Sözleşmesi imzalanan 21 şehir hastanesiyle ilgili imar planı değişikliği yapılmış mıdır? Yapıldıysa, kimler tarafından yapılmıştır?26.06.201929.07.2019Gerekli durumlarda yetki alanına göre ilgili Belediyeler ya da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar plan çalışmaları yapılmaktadır.
3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun Ek 7. maddesi ile 2006/10665 sayılı Sağlık Tesislerinin, Kiralama Karşılığında Yenilenmesine Dair Yönetmeliğin 7. maddesine dayanılarak şehir hastanesi ihalesini alan şirketlere hangi kamu arazileri ve malları “kampus dışı ticari alan” olarak devredilmiştir? 26.06.201929.07.2019Şehir Hastaneleri 6428 sayılı Sağlık Bakanlığınca Kamu Özel İş Birliği Modeli ile Tesis Yaptırılması, Yenilenmesi ve Hizmet Alınması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında yapılmakta olup, kamu arazi yada mallarının devri ile kampüs dışı ticari alan uygulaması söz konusu değildir.
Sözleşmesi imzalanan 21 şehir hastanesinin her birinin şehir merkezlerine olan uzaklığı kaçar kilometredir?25.06.201909.08.2019Kamu Özel İşbirliği modeli ile yapılan şehir hastaneleri bulundukları ilin belediye sınırları içerisinde yer almaktadırlar.
T.C. Sağlık Bakanlığı'na

Sözleşmesi imzalanan 21 şehir hastanesinin her birinin sabit yatırım tutarıları ve 25 yıl boyunca ödenmesi öngörülen kira bedel miktarları nedir?
24.06.2019
Açılmış olan 9 Şehir Hastanesi için Mayıs 2019 yılı itibariyle ödenen toplam kira bedeli ne kadardır?24.06.2019
Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı'na,

Mayıs 2019'da tarım zararlısı içerdiği gerekçesiyle Rusya'ya sokulmayan ve Türkiye'ye iade edilen 50.96 ton domatesin akıbeti ne olmuştur? Bu 50.96 ton domatesin tamamı veya herhangi bir bölümü Türkiye pazarında satışa sunulmuş mudur? Sunulduysa, sunulmadan önce herhangi bir kontrol ve işlemden geçmiş midir? Gereğini arz ederim.
24.06.201926.06.2019İlgili Cimer dilekçeniz incelenmiş olup; ihraç edilecek yaş meyve sebzeler alıcı ülke

şartlarıda dikkate alınmak suretiyle bitki sağlığı yönüyle kontrol edilerek uygun bulunan ürünler

için alıcı ülkeye hitaben Bitki Sağlık Sertifikası düzenlenmektedir.

Alıcı ülkeler söz konusu ürünleri ülkelerine girişte tekrar kontrol etmekte ve herhangi bir

zararlı organizma ile bulaşık bulunması veya alıcı ülke şartlarına uygun olmaması durumunda

ürünü iade etmektedirler.

Bu şekilde ülkemize iade edilen ürünler için ithalat denetimleri uygulanmakta, Türkiye

Gümrük Bölgesine girişte üründen alınan numuneler 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki

Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu hükümlerine göre bitki sağlığı ve gıda güvenilirliği yönüyle kontrol

edilmektedir.

Gümrükteki giriş kontrolleri sonucu Kanun hükümlerine uygun olan ürünlerin ülkeye

girişine izin verilmekte; girişi uygun bulunmayan ürünler ise bitki sağlığı şartlarını karşılayan

üçüncü bir ülkeye gönderilmekte veya imha edilmektedir.

Rusya Federasyonu başta olmak üzere çeşitli ülkelerden zaman zaman Akdeniz meyve

sineği, Kaliforniya çiçek thripsi, domates güvesi gibi bazı zararlı organizmalarla bulaşık olduğu

gerekçesiyle ihraç ürünlerimiz ülkemize geri gönderilmektedir. Ürünlerin iadesine neden olan bu

organizmalar bitki zararlısı olup, insan sağlığına olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır.

Bilgilerinize sunulur.
2015-2018 yıllarını kapsayan süreçte erişimi engellenen haber siteleri nelerdir ve yıllara göre engellenen haber sitesi sayısı nedir?13.07.201819.07.2018Kurumumuz tarafından kamuoyu ile paylaşılan istatistiki verilere www.btk.gov.tr adresindeki Bilgi Merkezi “Resmi İstatistikler” alt başlığından ulaşmanız mümkündür.
Türkiye'deki her bir il seçim kuruluna zimmetlenen pusula ve zarf sayısı kaçtır?22.06.201803.07.2018Başvurunuz YSK Başkanlığına üst yazı ile gönderilmiştir.
Zafer Havalimanı için yüklenici firma IC IÇTAŞ İnşaat ile Mart 2011'de imzalanan sözleşme gereğince iç hatlarda ve dış hatlarda kabul edilen garanti sayısı yıllara göre nedir? Yıllar göre değişen garanti sayısının ayrı ayrı belirtilerek tarafımızla paylaşılmasını rica ederiz.20.06.201803.07.2018Zafer (Kütahya-Afyon-Uşak) Bölgesel Havaalanının Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılmasına İlişkin Uygulama Sözleşmesinin "Bilgilerin saklı tutulması" maddesi gereği istenilen bilgilerin verilmesine imkan bulunmamaktadır._x000D_
2016 ve 2017 yıllarında Zafer Havaalanı'nda gerçekleşen yolcu sayısı nedir?19.06.201822.06.2018"Başbakanlık İletişim Merkezi BİMER kanalı ile Zafer Havalimanı 2016 ve 2017 yılları yolcu trafiklerini talep eden başvurunuz incelenmiştir. Söz konusu verilere Kuruluşumuz web sitesinde yer alan istatistikler bağlantısından (htpp://dhmi.gov.tr/istatistik.aspx) ulaşılabilmektedir. Bilgilerinizi rica ederiz. "
2017 yılında TRT'ye enerji faturalarından ve bandrol gelirlerinden aktarılan tutar ne kadardır? Bu tutarın tüm gelirler içerisindeki yüzde oranı kaçtır?

2017 yılı içerisinde TRT'nin zarar olarak açıkladığı meblağ var mıdır, ne kadardır?
3. 2017 yılının faaliyet raporu ne zaman açıklanacak ve sitede yayımlanacaktır?
31.05.201823.07,2018Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, Anayasamızın 133 üncü maddesi gereği ülkemizde kamu yayıncılığı hizmeti yapmakla görevlendirilmiş tek yayın kuruluşudur. Anayasa ve Kuruluş Kanunu ile TRT'ye verilmiş kamu hizmeti yayıncılığı, dünyanın diğer tüm gelişmiş ülkelerinde de benzer kurumlara verilmiştir.

3093 sayılı TRT Gelirleri Kanunu ile belirlenmiş bandrol ücreti ve enerji payı gelirleri kamusal katkı payı olarak Kurumumuz Faaliyet Raporları içerisinde yer alacak olup 2017 yılı Faaliyetlerine ilişkin Raporlar henüz tamamlanmamış olup takip eden yıl bitmeden nihayetlenmesi düşünülmektedir.
Osmangazi Köprüsü'nün 2017 Ocak-2017 Aralık tarihleri ve 2018 Ocak-2018 Mayıs tarihleri arasında her ay için gerçekleşen otomobil eşdeğer geçiş sayısı nedir? Önceki bilgi edinme başvurularımızda ay bazında geçiş sayısı belirtilebilmiştir, bu sebeple aynı şekilde sayı belirtilmesini rica ederiz.

2)Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 2017 Ocak-2017 Aralık ve 2018 Ocak-2018 Mayıs tarihleri arasında her ay için gerçekleşen otomobil eşdeğer günlük geçiş sayısı nedir?
23.05.201803.10,2018İstemiş olduğunuz bilgiler, sistemlerden direk olarak alınamayıp, özel bir çalışma, inceleme ve analiz neticesinde oluşturulabilecek türden Hizmete Özel bilgiler olduğundan Bilgi Edinme Hakkı Kanunun 7. Maddesine göre üçüncü şahıslarla paylaşılması uygun görülmemektedir.
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'na,

TRT Haber kanalının ana haber bültenleri youtube üzerinden yayınlanmaktadır fakat TRT1 kanalının 2015 Ekim ayı itibariyle ana haber bültenlerine ulaşılamamaktadır. Ana Haber bültenleri internet üzerinden paylaşılmayacak ise, nereden ulaşabiliriz öğrenmek istiyorum.
10.05.201825.05.2018TRT1 Kanalı olarak Ana Haber programlarımız youtube ve internet üzerinden yayınlanmamaktadır.
Konu hakkında bilgi Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanlığından temin edebileceği düşünülmektedir.
Sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz.
01.01.2018-31.01.2018 tarihleri arasında 4734 sayılı kanunun istisna maddeleri kapsamında yapılan ihalelerin toplam bedeli nedir? Belirtilecek bedel, iptal edilen ihaleleri de kapsamakta mıdır?15.03.201826.03.20184982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun 7’nci maddesinde, “Bilgi edinme başvurusu, başvurulan kurum ve kuruluşların ellerinde bulunan veya görevleri gereği bulunması gereken bilgi veya belgelere ilişkin olmalıdır.
Kurum ve kuruluşlar, ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgi veya belge için yapılacak başvurulara olumsuz cevap verebilirler." hükmüne; 27 nci maddesinde ise; "Tavsiye ve mütalaa talepleri bu Kanun kapsamı dışındadır." hükmüne yer verilmiştir.
Başvurunuza konu hususun, anılan Kanun kapsamında bilgi edinme başvurusuna konu edilebilecek bilgi veya belge isteme talebi niteliğinde olmadığı anlaşıldığından anılan Kanun hükümleri uyarınca cevaplandırılmamıştır.
4734 sayılı kanun kapsamında 01.01.2018-31.01.2018 tarihleri arasında açık ihale usulüyle ihaleye çıkan ihalelerin toplam bedeli nedir? Belirtilecek bedel iptal edilen ihaleleri de kapsamakta mıdır? 26.02.201826.03.2018Sayın İlgili,
4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun 7’nci maddesinde, “Bilgi edinme başvurusu, başvurulan kurum ve kuruluşların ellerinde bulunan veya görevleri gereği bulunması gereken bilgi veya belgelere ilişkin olmalıdır.
Kurum ve kuruluşlar, ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgi veya belge için yapılacak başvurulara olumsuz cevap verebilirler." hükmüne; 27 nci maddesinde ise; "Tavsiye ve mütalaa talepleri bu Kanun kapsamı dışındadır." hükmüne yer verilmiştir.
Başvurunuza konu hususun, anılan Kanun kapsamında bilgi edinme başvurusuna konu edilebilecek bilgi veya belge isteme talebi niteliğinde olmadığı anlaşıldığından anılan Kanun hükümleri uyarınca cevaplandırılmamıştır.
NOT: 4982 sayılı Kanunun 13 üncü maddesi uyarınca, Bilgi edinme istemi reddedilen başvuru sahibi, yargı yoluna başvurmadan önce kararın tebliğinden itibaren on beş gün içinde Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna itiraz edebilir. İtiraz yazılı olarak yapılır. Kurul, bu konudaki kararını otuz iş günü içinde vermektedir.
Not: İdareler İhaleleri Kurumdan İKN (İhale Kayıt numarası) alarak yapmaktadırlar. Kurum web sayfasında EKAP bağlantısından ulaşılan vatandaş işlemleri (https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/Ortak/IhaleArama/index.html) ve EKAP anasayfada yer alan İhale Arama menüsünden gerekli kriterleri seçerek idarelerin bizden İKN alarak yapmış olduğu, sonucunu gönderdikleri ihalelere ait bilgilere ulaşabilirsiniz.
2002-2018 yılları arasında Cengiz Holding’in silinen, affedilen vergi cezası ve/veya asıl borç miktarı nedir?09.02.201819.03.2018Buna göre, Bakanlığımızın vergi muameleleri ve vergi incelemeleri ile uğraşan memurları; mükellefin ve mükellefle ilgili kimselerin şahıslarına, muamele ve hesap durumlarına, işlerine, işletmelerine, servetlerine veya mesleklerine müteallik olmak üzere öğrendikleri sırları veya gizli kalması lazım gelen diğer hususları ifşa edemezler. Bu hükme aykırı hareket edenler ise Vergi Usul Kanununun "Vergi mahremiyetinin ihlali" başlıklı 362 nci maddesi uyarınca, Türk Ceza Kanununun 239 uncu maddesi hükümlerine göre cezalandırılır.
2003-2015 yılları arasında IC IÇTAŞ İnşaat’ın kazandığı kamu ihaleleri hangileridir?01.02.201809.02.20184982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun 7’nci maddesinde, “Bilgi edinme başvurusu, başvurulan kurum ve kuruluşların ellerinde bulunan veya görevleri gereği bulunması gereken bilgi veya belgelere ilişkin olmalıdır.
Kurum ve kuruluşlar, ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgi veya belge için yapılacak başvurulara olumsuz cevap verebilirler." hükmüne; 27 nci maddesinde ise; "Tavsiye ve mütalaa talepleri bu Kanun kapsamı dışındadır." hükmüne yer verilmiştir.
Kiler Holding ve tüm iştiraklerinin 2000 yılından bu yana kazandığı özelleştirme ihaleleri hangileridir?01.02.201809.02.2018Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. ile Aras Elektrik Perakende Satış A.Ş. sermayesinde bulunan %100 oranındaki kamu hisseleri 28.06.2013 tarihinde, Kiler Holding bünyesindeki Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin %51 oranında ortaklığı ile kurulan Doğu Aras Enerji Yatırımları A.Ş.'ye satılmıştır.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından açılan ihaleler sonucunda Kiler Holding A.Ş. ile bağlı ortaklıkları ve iştiraklerine satışı yapılan başka bir kuruluş veya varlık bulunmamaktadır.
Kazancı Holding ve tüm iştiraklerinin 2000 yılından bu yana kazandığı özelleştirme ihaleleri hangileridir?31.01.201802.02.2018Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 2000 yılından sonra açılan ihaleler sonucunda,

• Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. sermayesinde bulunan %100 oranındaki kamu hissesi 30.09.2010 tarihinde, Kazancı Holding A.Ş.'ye ait Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş. tarafından kurulan Çoruh Aksa Elektrik Hizmetleri A.Ş.'ye,
• Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. sermayesinde bulunan %100 oranındaki kamu hissesi 31.12.2010 tarihinde, Kazancı Holding A.Ş.'ye ait Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş. tarafından kurulan Fırat Aksa Elektrik Hizmetleri A.Ş.'ye,
satılmıştır.
2003-2015 yılları arasında TOKI'den en çok ihale alan 25 şirketi ve o şirketlerin toplam ihale bedellerinin de belirtildiği bir liste talep ediyoruz.29.01.201812.02.2018İdaremiz 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa tabidir. İdaremiz, tüm ihalelerini; 4734 sayılı Kanun ve ikincil mevzuatta belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde ve yine aynı Kanununun “Temel başlıklı 5 inci maddesi İlkeler” “saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenirliği, gizliliği, kamuoyu denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların hükmü doğrultusunda gerçekleştirmektedir.verimli kullanılmasını sağlamakla sorumludur.”
2003-2015 yılları arasında gerçekleştirilen ihalelerde ihale bedeli bakımından en büyük ilk 25 ihaleyi kazanan şirket veya konsorsiyumlar nelerdir?29.01.201809.02.20184982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun 7’nci maddesinde, “Bilgi edinme başvurusu, başvurulan kurum ve kuruluşların ellerinde bulunan veya görevleri gereği bulunması gereken bilgi veya belgelere ilişkin olmalıdır.
Kurum ve kuruluşlar, ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgi veya belge için yapılacak başvurulara olumsuz cevap verebilirler." hükmüne; 27 nci maddesinde ise; "Tavsiye ve mütalaa talepleri bu Kanun kapsamı dışındadır." hükmüne yer verilmiştir.
2004-2015 yılları arasında Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın kazandığı kamu ihalelerinin listesini talep ediyoruz.26.01.201809.02.20184982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun 7’nci maddesinde, “Bilgi edinme başvurusu, başvurulan kurum ve kuruluşların ellerinde bulunan veya görevleri gereği bulunması gereken bilgi veya belgelere ilişkin olmalıdır.
Kurum ve kuruluşlar, ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgi veya belge için yapılacak başvurulara olumsuz cevap verebilirler." hükmüne; 27 nci maddesinde ise; "Tavsiye ve mütalaa talepleri bu Kanun kapsamı dışındadır." hükmüne yer verilmiştir.
Rönesans Holding ve bağlı bulunan şirketlerin 2000 yılından bu yana kazandığı kamu ihaleleri hangileridir?25.01.201809.02.20184982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun 7’nci maddesinde, “Bilgi edinme başvurusu, başvurulan kurum ve kuruluşların ellerinde bulunan veya görevleri gereği bulunması gereken bilgi veya belgelere ilişkin olmalıdır.
Kurum ve kuruluşlar, ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgi veya belge için yapılacak başvurulara olumsuz cevap verebilirler." hükmüne; 27 nci maddesinde ise; "Tavsiye ve mütalaa talepleri bu Kanun kapsamı dışındadır." hükmüne yer verilmiştir.
ERG İnşaat Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi’nin 2004-2015 yılları arasında kazandığı kamu ihalelerinin listesini talep ediyoruz.25.01.201809.02.2018 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun 7’nci maddesinde, “Bilgi edinme başvurusu, başvurulan kurum ve kuruluşların ellerinde bulunan veya görevleri gereği bulunması gereken bilgi veya belgelere ilişkin olmalıdır.
Kurum ve kuruluşlar, ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgi veya belge için yapılacak başvurulara olumsuz cevap verebilirler." hükmüne; 27 nci maddesinde ise; "Tavsiye ve mütalaa talepleri bu Kanun kapsamı dışındadır." hükmüne yer verilmiştir.
Kolin Şirketler grubu ve iştiraklerinin 2000 yılından bu yana kazandığı özelleştirme ihaleleri hangileridir?23.01.201831.01.2018Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 2000 yılından sonra açılan ihaleler sonucunda,

• Eskişehir Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. (ESGAZ) sermayesinde bulunan %100 oranındaki kamu hissesi 10.03.2004 tarihinde Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye,
• Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. sermayesinde bulunan %100 oranındaki kamu hissesi 31.08.2010 tarihinde, Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin %51 oranında ortaklığı ile kurulan Çamlı Enerji Dağıtım ve Perakende Satış Hizmetleri A.Ş.'ye,
• Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. sermayesinde bulunan %100 oranındaki kamu hissesi 31.08.2010 tarihinde, Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin %24,5 oranında ortaklığı ile kurulan Uluğ Enerji Dağıtım ve Perakende Satış Hizmetleri A.Ş.'ye,
• Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. ile Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş. sermayesinde bulunan %100 oranındaki kamu hisseleri 28.05.2013 tarihinde, Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin %33,33 oranında ortaklığı ile kurulan Ak Den Enerji Dağıtım ve Perakende Satış Hizmetleri A.Ş.'ye,
• Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. ile Boğaziçi Elektrik Perakende Satış A.Ş. sermayesinde bulunan %100 oranındaki kamu hisseleri 28.05.2013 tarihinde, Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin %33,33 oranında ortaklığı ile kurulan Beda Enerji Dağıtım ve Perakende Satış Hizmetleri A.Ş.'ye,
satılmış,
• Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.'ye ait Dikili Limanı'nın 30 yıllık işletme hakkı 20.11.2003 tarihinde, Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin %61 oranında ortaklığı ile kurulan Dikili Liman ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş.'ye,
• Türkiye Demir ve Çelik İşletmeleri A.Ş.’ye ait, Malatya-Hekimhan’daki İR 2200 ruhsat numaralı Deveci Demir Madeni Sahası'nın 33 yıllık işletme hakkı 08.02.2007 tarihinde, Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile bu şirketin ortakları gerçek kişiler tarafından kurulan Hekimhan Madencilik İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye,
• Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait Doğankent, Kürtün ve Torul Hidroelektrik Santrallerinin 49 yıllık işletme hakkı 29.04.2016 tarihinde, Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından kurulan KLK Enerji Üretim A.Ş.'ye (yeni unvanı TKD Kuzey Enerji Üretim A.Ş.),
devredilmiştir.
Cengiz Holding, Limak Holding ve Kolin Şirketleri’nin içinde yer aldıkları konsorsiyumların 2014-2017 yılları arasında kazandığı kamu ihalelerinin listesini talep ediyoruz.23.01.201809.02.20184982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun 7 nci maddesinde, “Bilgi edinme başvurusu, başvurulan kurum ve kuruluşların ellerinde bulunan veya görevleri gereği bulunması gereken bilgi veya belgelere ilişkin olmalıdır.
Kurum ve kuruluşlar, ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgi veya belge için yapılacak başvurulara olumsuz cevap verebilirler." hükmüne; 27 nci maddesinde ise;"Tavsiye ve mütalaa talepleri bu Kanun kapsamı dışındadır." hükmüne yer verilmiştir.

Rönesans Holding ve bağlı bulunan şirketlerin 2000 yılından bu yana kazandığı özelleştirme ihaleleri hangileridir?19.12.201721.12.2017Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca gerçekleştirilen özelleştirme uygulamaları kapsamında Rönesans Holding A.Ş. ile bağlı ortaklıklarına satışı yapılan herhangi bir kuruluş hissesi veya varlık bulunmamaktadır.
4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 3b maddesinde tanımlanmış olan “istisnalar” kapsamında 2014 yılı içerisinde yapılmış ihalelerin kaç adedine ve yüzdesel değer olarak ne kadarına Cengiz Holding ve Cengiz Holding iştirakleri davet edilmiştir? 04.12.201705.12.2017Bilgi edinme Yasasının 7 nci maddesinde, “Bilgi edinme başvurusu, başvurulan kurum ve kuruluşların ellerinde bulunan veya görevleri gereği bulunması gereken bilgi veya belgelere ilişkin olmalıdır. Kurum ve kuruluşlar, ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgi veya belge için yapılacak başvurulara olumsuz cevap verebilirler. “ hükmü yer almaktadır. Bu nedenle başvurunuz Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında değerlendirilmemiştir.
4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 21. maddesinin (b) ve (c) bentlerine göre yapılan “Pazarlık usulü” ilansız ihale yöntemi kullanılarak 2010 yılı içerisinde gerçekleşen ihalelere davet edilen firmalar hangileridir?27.11.201711.12.20174982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun 7 nci maddesinde, “Bilgi edinme başvurusu, başvurulan kurum ve kuruluşların ellerinde bulunan veya görevleri gereği bulunması gereken bilgi veya belgelere ilişkin olmalıdır.

Kurum ve kuruluşlar, ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgi veya belge için yapılacak başvurulara olumsuz cevap verebilirler." hükmüne; 27 nci maddesinde ise;"Tavsiye ve mütalaa talepleri bu Kanun kapsamı dışındadır." hükmüne yer verilmiştir.

4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 21/b maddesinde tanımlanmış olan “Pazarlık usulü” ihale yöntemiyle 2014 yılı içerisinde yapılmış olan ihalelerin kaç adedine ve yüzdesel değer olarak ne kadarına Cengiz Holding ve Cengiz Holding iştirakleri davet edilmiştir?27.11.201711.12.20174982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun 7 nci maddesinde, “Bilgi edinme başvurusu, başvurulan kurum ve kuruluşların ellerinde bulunan veya görevleri gereği bulunması gereken bilgi veya belgelere ilişkin olmalıdır.

Kurum ve kuruluşlar, ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgi veya belge için yapılacak başvurulara olumsuz cevap verebilirler." hükmüne; 27 nci maddesinde ise;"Tavsiye ve mütalaa talepleri bu Kanun kapsamı dışındadır." hükmüne yer verilmiştir.
Başvurunuza konu hususun, anılan Kanun kapsamında bilgi edinme başvurusuna konu edilebilecek bilgi veya belge isteme talebi niteliğinde olmadığı anlaşıldığından anılan Kanun hükümleri uyarınca cevaplandırılmamıştır.
4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 21. maddesinin (b) ve (c) bentlerine göre yapılan “Pazarlık usulü” ilansız ihale yöntemi kullanılarak 2014 yılı içerisinde gerçekleşen ihalelere davet edilen firmalar hangileridir?23.11.201711.12.20173071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun, kişilerin Türkiye Büyük Millet Meclisi ile kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan dilek ve şikâyetleri hakkındaki başvurularını kapsamaktadır. Başbakanlık İletişim Merkezine yaptığınız ………….. sayılı başvurunuzun incelenmesi neticesinde; başvuru konusunun kamu kurum ve kuruluşlarının görev alanında bulunmadığı değerlendirildiğinden başvurunuz değerlendirmeye alınamamıştır.
TORUNLAR GYO ve bağlı bulunan şirketlerin 2000 yılından bu yana kazandığı özelleştirme ihaleleri hangileridir?27.10.201707.11.2017Özelleştirme kapsamındaki Gayrimenkul A.Ş.'ye (eski unvanı TEKEL) ait, İstanbul ili, Beykoz ilçesi, Paşabahçe mahallesinde bulunan 195 ada, 7 parsel, 209 ada, 3 parsel ve 200 ada, 3 parsel numaralı taşınmazlar, 31.08.2012 tarihinde Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'ye satılmıştır.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından açılan ihaleler sonucunda Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve bağlı ortaklıklarına satışı yapılan başka bir kuruluş veya varlık bulunmamaktadır.
Çalık Holding bünyesinde bulunan Çalık Enerji, Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (YEDAŞ), Yeşilırmak Elektrik Perakende Satış A.Ş (YEPAŞ), ARAS EDAŞ, ARAS EPAŞ ve Lidya Madencilik şirketlerinin 2000 yılından bu yana kazandığı özelleştirme ihaleleri hangileridir?23.10.201726.10.2017Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 2000 yılından sonra açılan ihaleler sonucunda,

• Bursa Şehiriçi Doğal Gaz Dağıtım Ticaret ve Taahhüt A.Ş. sermayesinde bulunan %100 oranındaki kamu hissesi 19.04.2004 tarihinde Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye,
• Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. sermayesinde bulunan %100 oranındaki kamu hissesi 29.12.2010 tarihinde Çalık Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye,
• Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. ile Aras Elektrik Perakende Satış A.Ş. sermayesinde bulunan %100 oranındaki kamu hisseleri 28.06.2013 tarihinde, Çalık Holding bünyesindeki Çedaş Elektrik Dağıtım Yatırımları A.Ş.'nin %49 oranında ortaklığı ile kurulan Doğu Aras Enerji Yatırımları A.Ş.'ye,
satılmıştır.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca gerçekleştirilen özelleştirme uygulamaları kapsamında Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Yeşilırmak Elektrik Perakende Satış A.Ş., Aras Elektrik Dağıtım A.Ş., Aras Elektrik Perakende Satış A.Ş. ve Lidya Madencilik Sanayi Ticaret A.Ş.'ye satışı yapılan herhangi bir kuruluş hissesi veya varlık bulunmamaktadır.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 2000 yılından sonra açılan ihaleler sonucunda Limak Şirketler Grubu'na ait firmalara satış ve devri yapılan kuruluş hisseleri, işletme ve taşınmazlar nelerdir?20.10.201726.10.2017Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 2000 yılından sonra açılan ihaleler sonucunda,

• Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. sermayesinde bulunan %100 oranındaki kamu hissesi 31.08.2010 tarihinde, Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat A.Ş.'nin %24 oranında ortaklığı ile kurulan Çamlı Enerji Dağıtım ve Perakende Satış Hizmetleri A.Ş.'ye,

• Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. sermayesinde bulunan %100 oranındaki kamu hissesi 31.08.2010 tarihinde, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin %51 oranında ortaklığı ile kurulan Uluğ Enerji Dağıtım ve Perakende Satış Hizmetleri A.Ş.'ye,

• Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. ile Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş. sermayesinde bulunan %100 oranındaki kamu hisseleri 28.05.2013 tarihinde, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin %33,33 oranında ortaklığı ile kurulan Ak Den Enerji Dağıtım ve Perakende Satış Hizmetleri A.Ş.'ye,

• Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. ile Boğaziçi Elektrik Perakende Satış A.Ş. sermayesinde bulunan %100 oranındaki kamu hisseleri 28.05.2013 tarihinde, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin %33,33 oranında ortaklığı ile kurulan Beda Enerji Dağıtım ve Perakende Satış Hizmetleri A.Ş.'ye,

• Hamitabat Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. sermayesinde bulunan %100 oranındaki kamu hissesi 01.08.2013 tarihinde Limak Doğalgaz Elektrik Üretim A.Ş.'ye,

• Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri 23.12.2014 tarihinde, Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat A.Ş.'nin %50 oranında ortaklığı ile kurulan Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.'ye,

satılmıştır.  Sözkonusu dönemde ayrıca, T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne ait İskenderun Limanı'nın 36 yıllık işletme hakkı, 30.12.2011 tarihinde imzalanan sözleşme ile Limak İskenderun Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş.’ye devredilmiştir.
2004-2017 yılları arasında İnşaat sektöründe gerçekleşmiş özelleştirme ihalelerinin sayısal olarak kaçının davetli ihale, açık ihale, doğrudan temin, kapalı ihale olduğu bilgisinin paylaşılmasını talep ediyoruz. 04.10.201712.10.2017Başbakanlık İletişim Merkezine yapılmış olan başvurunuz 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu, "Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik" ve BİMER Başvurularının Cevaplanması Usulleri çerçevesinde incelenmiştir.
Başvurunuzda bahsi geçen bilgiler; Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından, ilan ve İhale Dokümanı şeklinde özelleştirme faaliyetleri gerçekleştirilirken tüm kamuyla paylaşıldığından, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun “Yayımlanmış veya kamuya açıklanmış bilgi veya belgeler” başlıklı 8 inci maddesi ve "Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik" in 13 üncü maddesi gereğince yanıtlanamamaktadır.
2004-2017 yılları arasında Enerji sektöründe gerçekleşmiş özelleştirme ihalelerinin sayısal olarak kaçının davetli ihale, açık ihale, doğrudan temin, kapalı ihale olduğu bilgisinin paylaşılmasını talep ediyoruz. 03.10.201712.10.2017Başvurunuzda bahsi geçen bilgiler; Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından, ilan ve İhale Dokümanı şeklinde özelleştirme faaliyetleri gerçekleştirilirken tüm kamuyla paylaşıldığından, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun “Yayımlanmış veya kamuya açıklanmış bilgi veya belgeler” başlıklı 8 inci maddesi ve "Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik" in 13 üncü maddesi gereğince yanıtlanamamaktadır.
2004-2017 yılları arasında Enerji alanında gerçekleşmiş özelleştirme ihaleleri kazananların listesini talep ediyoruz.29.09.201710.10.2017Başvurunuzda bahsi geçtiği şekliyle sektör bazında bir tablo olmamakla birlikte, İdaremiz resmi internet sitesi olan www.oib.gov.tr adresinde, Anasayfa üzerinde yer alan Yayınlar kısmında bulunan, Türkiye'de Özelleştirme Uygulamaları adlı çalışmada, 1986 yılından 2016 yılına kadar gerçekleştirilmiş özelleştirme faaliyetlerine ilişkin veriler yer almaktadır.
2004-2017 yılları arasında gerçekleşmiş inşaat sektörü özelleştirme ihalelerinin listesini, ihaleyi alan şirketlerin isimleriyle birlikte iletilmesini talep ediyoruz.28.09.201710.10.2017Başvurunuzda bahsi geçtiği şekliyle sektör bazında bir tablo olmamakla birlikte, İdaremiz resmi internet sitesi olan www.oib.gov.tr adresinde, Anasayfa üzerinde yer alan Yayınlar kısmında bulunan, Türkiye'de Özelleştirme Uygulamaları adlı çalışmada 1986 yılından 2016 yılına kadar gerçekleştirilmiş özelleştirme faaliyetlerine ilişkin veriler yer almaktadır.
2016 yılı içerisinde gerçekleşen kamu ihaleleri içerisinde kaç ihale 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun istisna maddelerine atıfla gerçekleşmiştir?

2016 yılı içerisinde toplam kaç kamu ihalesi gerçekleşmiştir?
14.08.201722.08.2017Aşağıdaki bağlantıdan, talep ettiğiniz bilgileri de içeren Kamu Alımlarını İzleme Raporuna ulaşabilirsiniz. Ayrıca  bu rapor ve önceki / sonraki yıllara ait raporlara Kurum web sayfasında İstatistikler menüsü altında yer alan İhale İstatistikleri kısmından ulaşabilirsiniz. http://dosyalar.kik.gov.tr/genel/Raporlar/kamu_alimlari_izleme_rapor_2016_y%C4%B1lsonu.pdf 
Mersin Şehir Hastanesi'nin açılışından bu güne gerçekleşen doluluk oranı nedir ihaleyi alan firmaya ödenecek, garanti farkıyla gerçek doluluk oranı arasındaki fark bedelinin hesaplanması için nasıl bir yöntem kullanılacaktır? 28.07.2017yokyok
Yap-İşlet-Devret Modeli ile ihale edilerek yapım çalışmalarına başlanan Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil) Otoyolu kapsamında yer alan ve 01.07.2016 tarihinde işletmeye açılan Osmangazi Köprüsünden 01.07.2016 - 31.05.2017 tarihleri arasında geçen araç sayıları ekte yer almaktadır.24.05.201715.06.2017Yap-İşlet-Devret Modeli ile ihale edilerek yapım çalışmalarına başlanan Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil) Otoyolu kapsamında yer alan ve 01.07.2016 tarihinde işletmeye açılan Osmangazi Köprüsünden 01.07.2016 - 31.05.2017 tarihleri arasında geçen araç sayıları ekte yer almaktadır.
Osmangazi Köprüsü'nün açıldığı tarihten itibaren aylık otomobil eşdeğer geçiş sayısı Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan ayları için nedir?
23.05.201724.05.2017Başvurunuza 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu ve ilgili yönetmelikleri gereğince cevap verilmesi uygun görülmemektedir.
Avrasya Tünelinin açıldığı tarihten itibaren otomobil eşdeğer günlük geçiş sayısı Ocak, Şubat, Mart, Nisan ayları için nedir? 23.05.201716.06.2017Bilgi Edinme Talebinizde bahsi geçen tarihlerde Avrasya Tünelinden Ocak 2017’de 666.876, Şubat 2017’de 865.085, Mart 2017’de 1.075.997 ve Nisan 2017’de 1.113.652   birim araç otomobile eşdeğer araç geçici yapılmıştır. 
Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açıldığı tarihten itibaren otomobil eşdeğer günlük geçiş sayısı Eylül, Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan ayları için nedir? 23.05.201716.06.2017Söz konusu Yavuz Sultan Selim Köprüsü Yap-İşlet-Devret modeli ile özel şirket tarafından yapılan ve işletilen bir köprü olup, Ticari sırların korunması ile ilgili 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 239 nolu maddesi gereği istenilen bilgiler paylaşılamamaktadır.
T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğüne,

2017, 2018 ve Aralık itibarıyla 2019 yıllarında Osmangazı Köprüsü'nden geçen otomobil eşdeğer araç sayısı nedir? Gereğini arz ederiz.
11.12.2019
T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü'ne

2017, 2018 ve Aralık 2019 itibarıyla her biri için ayrı ayrı olmak üzere Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçen araç sayısı kaçtır?
11.12.2019
TC Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin dikkatine,

Zafer Havalimanı'nın 2017-2018 ve Aralık ayına kadar 2019 yılındaki giden yolcu sayılarını öğrenme talebimi bilgilerinize sunarım.

Saygılarımla.
11.12.2019
Avrasya Tüneli için 2017, 2018 ve 2019 yıllarının senelik araç geçiş sayılarını öğrenme talebimizi tarafınıza sunarız.11.12.2019
TC Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğüne,

2015, 2016 ve 2017 yıllarında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu 235. Maddesi uyarınca açılmış dava sayısı ve bu davaların illere göre dağılımı hakkında istatistiki bilgi talebimizi arz ederiz.
2015, 2016 ve 2017 yıllarında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu 247. Maddesi uyarınca açılmış dava sayısı ve bu davaların illere göre dağılımı hakkında istatistiki bilgi talebimizi arz ederiz.
2015, 2016 ve 2017 yıllarında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu 239. Maddesi uyarınca açılmış dava sayısı ve bu davaların illere göre dağılımı hakkında istatistiki bilgi talebimizi arz ederiz.
2015, 2016 ve 2017 yıllarında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu 161. Maddesi uyarınca açılmış dava sayısı ve bu davaların illere göre dağılımı hakkında istatistiki bilgi talebimizi arz ederiz.
2015, 2016 ve 2017 yıllarında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu 155. Maddesi uyarınca açılmış dava sayısı ve bu davaların illere göre dağılımı hakkında istatistiki bilgi talebimizi arz ederiz.
2015, 2016 ve 2017 yıllarında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu 204. Maddesi uyarınca açılmış dava sayısı ve bu davaların illere göre dağılımı hakkında istatistiki bilgi talebimizi arz ederiz.
2015, 2016 ve 2017 yıllarında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu 165. Maddesi uyarınca açılmış dava sayısı ve bu davaların illere göre dağılımı hakkında istatistiki bilgi talebimizi arz ederiz.
2015, 2016 ve 2017 yıllarında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu 236. Maddesi uyarınca açılmış dava sayısı ve bu davaların illere göre dağılımı hakkında istatistiki bilgi talebimizi arz ederiz.
2015, 2016 ve 2017 yıllarında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu 207. Maddesi uyarınca açılmış dava sayısı ve bu davaların illere göre dağılımı hakkında istatistiki bilgi talebimizi arz ederiz.
2015, 2016 ve 2017 yıllarında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu 205. Maddesi uyarınca açılmış dava sayısı ve bu davaların illere göre dağılımı hakkında istatistiki bilgi talebimizi arz ederiz.