Haberler2018 Şeffaflık Yaz Okulu Başvuru Sonuçları Açıklandı!

2018 Şeffaflık Yaz Okulu Başvuru Sonuçları Açıklandı!

Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin düzenlediği 2018 Şeffaflık Yaz Okulu’na katılma hakkı kazanan kişiler listesini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

66 farklı ilden (3’ü yurt dışı) 761 kişi Şeffaflık Yaz Okulu’na başvurdu. Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek olan bu eğitim programımızın gördüğü yoğun ilgi bizi çok mutlu etti. İlgi gösteren tüm öğrencilere teşekkür ederiz.

 

Adayları Değerlendirme Kriterleri

Programı oluşturan konu ve kavramlara yönelik ilgisini, bilgisini yaratıcı, etkileyici ya da derinlikli bir biçimde başvuru amacında ifade etmesi adayları öne çıkaran kıstasların başında geliyor.

45 kişiyle sınırlamak durumunda olduğumuz programın İstanbul dışından katılacaklara ayrılmış 20 kişilik bir kontenjanı var. Bu dilimi mümkün olduğunca çok kenti, üniversiteyi ve bölümü kapsayacak şekilde kullanarak, Türkiye’nin tüm bölgelerinden öğrencilere bu fırsatı tanımak istedik. Dolayısıyla seçim kıstasları arasında bu başlıklarda dengeli bir dağılımın oluşmasını gözetmek gibi bir yükümlülüğümüz de bulunmakta.

Katılımı lisans öğrencileriyle sınırlı tuttuk ve 2018 yılında mezun olacak öğrencilerin ağırlıklı olduğu bir program oluşturmamaya özen gösterdik. Eğitime katılan öğrencilerle, önümüzdeki eğitim döneminde öğrenci kulüpleri etkinlikleri kapsamında iş birliğimizi sürdürmek istiyoruz. Dolayısıyla 4. sınıf öğrencilerine ayrılan kontenjan da kısıtılıydı.

2018 Şeffaflık Yaz Okulu her yıl düzenlemeyi hedeflediğimiz eğitim programımızın ilk uygulaması olacak. Her yıl, kabul edebileceğimiz öğrenci sayısını artırarak devam etmeyi ve programı deneyimlerimiz doğrultusunda geliştirmeyi hedefliyoruz. Türkiye’nin her yanından, her bölüm ve seviyeden öğrencinin ilgi gösterdiği bu programa gelen başvurularla ilgili istatistik çalışmasını incelemek için buraya tıklayınız. Önümüzdeki yıllarda gerçekleştirilecek programların hedefleri açısından bu veriler belirleyici etkiye sahip olacaktır.