Yönetim, Denetim ve Danışma Kurulları

Yönetim Kurulu

Selçuk Argun – Yönetim Kurulu Başkanı
1999 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Selçuk Argun 18 yıldan bu yana ağırlıklı olarak Ticaret, İş ve Rekabet Hukuku alanlarında avukatlık yapmaktadır. Hali hazırda Argun Avukatlık Bürosunda yönetici ortak olarak çalışmaktadır. Merkezi Brüksel’de olan Avrupa Kurumsal Yönetim Enstitüsü (European Corporate Governance Institute) üyesidir. 2013 yılından bu yana da Uluslararası Şeffaflık Derneği üyesi olan Argun, 2021 yılında Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilmiştir.

Çıkar İlişkileri Beyannamesi

Fikret Sebilcioğlu – Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Cerebra CPAs & Advisors Firması’nın yönetici ortağıdır. Cerebra’dan önce PwC İstanbul ve Rotterdam ofislerinin bağımsız denetim bölümünde 1993-2008 yılları arasında çalışmıştır. Muhasebe, finansal raporlama, iç kontrol sistemi, iç denetim, adli muhasebe ve suistimal denetimleri ile etik ve uyum programları konularında tecrübeye sahiptir.

2009 yılından itibaren varlıkların kötüye kullanılması, rüşvet, çıkar çatışmaları, fatura komisyonları, finansal tablo suistimalleri, FCPA ve UK Bribery Act kanunlarına uyum ile adli muhasebe konularına odaklanmıştır. Fikret ayrıca Türkiye’de yerleşik birçok uluslararası şirkete UFRS, U.S. GAAP, iç kontroller, iç denetim ve Sarbanes & Oxley Kanunu’na uyum alanlarında hizmet vermektedir. İç kontrol sistemlerinin tasarlanması ve uygulanması ile operasyonel etkinliklerinin test edilmesi, iç denetim mekanizmasının tasarlanması ve yürütülmesi ile finansal raporlama sistemlerinin tasarlanması konularında tecrübeye sahiptir. Certified Fraud Examiners, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik, TRACE Rüşvetle Mücadele Uzmanlığı ve Bağımsız Denetçi unvanlarına sahiptir. Evli ve iki çocuk sahibi olan Fikret Sebilcioğlu, İngilizce bilmektedir.

Çıkar İlişkileri Beyannamesi

Çiçek Olgu Kama – Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
Av. Ç. Olgu Kama 2002 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuş, 2006 yılında da Galatasaray Üniversitesinden Ekonomi Hukuku yüksek lisans derecesini almıştır. Aynı yıl New York Üniversitesi Uluslararası İşletme ve Finans programını bitiren Av. Ç. Olgu Kama, 2008 yılında Fordham Üniversitesinin Banka, Şirketler ve Finans Hukuku yüksek lisans programını tamamlayarak ikinci LL.M. derecesine hak kazanmıştır.

2003 yılından beri İstanbul Barosuna kayıtlı olan Av. Ç. Olgu Kama, kurumsal hukuka uyum, beyaz yaka suçları, yolsuzlukla mücadele, şirketler ve ticaret hukuku alanlarında on beş yılı aşan bir süredir çalışmaktadır. 2013 yılından beri yürütmekte olduğu B20 Yolsuzlukla Mücadele grubu çalışmalarına ek olarak 2015 yılında B20 Yolsuzlukla Mücadele Görev Gücünde eşbaşkan vekili olarak görev almıştır. Çalışmaları esnasında hukuka uyum konularında pek çok makale kaleme almış ve benzer konulara ilişkin olarak ulusal ve uluslararası konferans ve sempozyumlarda konuşmacı olarak bulunmuştur. 2012 yılından beri Şeffaflık Derneği üyesidir.

Çıkar İlişkileri Beyannamesi

Diğdem Soyaltın
Diğdem Soyaltın, Altınbaş Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde Dr. Öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Soyaltın, ayrıca Siyasi İlimler Türkiye Derneği üyesidir ve Londra merkezli Türkiye Politika ve Araştırma Merkezi’nin yayın editorlüğünü yürütmektedir. Daha öncesinde doktora sonrası araştırmacı olarak Stockholm Üniversitesi’nde bulunmuş ve Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi’nin yolsuzlukla mücadele ve hukukun üstünlüğüne yönelik çeşitli projelerine danışmanlık vermektedir. Soyaltın, 2014 yılında Siyaset Bilimi alanında doktora derecesini Berlin Freie Üniversitesi (FU Berlin)’den almış, doktora çalışmaları boyunca Berlin’de bulunan Kolleg-Forschergruppe “Transformative Power of Europe” araştırma merkezinde araştırmacı olarak çalışmıştır. Lisans derecesini Uluslararası İlişkiler alanından alan Soyaltın’ın Avrupa Çalışmaları (Lund University) ve Siyaset Bilimi (Central European University) alanında yüksek lisans dereceleri bulunmaktadır. Avrupalılaşma, Avrupa Birliği (AB) bütünleşmesi, AB genişleme süreci, AB-Türkiye ilişkileri, Avrupa Konseyi ve hukukun üstünlüğü, uluslararası yolsuzlukla mücadele rejimleri, gelişmekte olan ülkelerde iyi yönetişim reformları ve kamu politikaları üzerine araştırmalar yapan Soyaltın’ın çeşitli bilimsel çalışmaları SSCI’de yer alan dergilerde ve uluslararası yayınevlerinden çıkan kitaplarda yayınlanmıştır. Soyaltın “Europeanisation, Corruption and Good Governance in the Public Sector: The case of Turkey” adlı kitabında Türkiye’de yolsuzlukla mücadelede uluslararası aktörlerin, özellikle AB’nin rolünü incelemiştir (Routledge, 2017).

Çıkar İlişkileri Beyannamesi

Şule Özsoy Boyunsuz
Prof. Dr. Şule Özsoy Boyunsuz lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Enstitüsünde kamu hukuku alanında, doktorasını Essex Üniversitesinde insan hakları hukuku üzerine yaptı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Anabilim dalında araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2002 yılında AİHM’de yardımcı hukukçu olarak görev aldı. 2004 yılında Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesine yardımcı doçent olarak atandı. 2007-2008 yıllarında İrlanda Dublin Üniversitesinde halk tarafından seçilmiş cumhurbaşkanları – başbakanlara sahip hükümet sistemleri üzerine karşılaştırmalı bilimsel proje yürüttü. 2010 yılında Anayasa hukuku doçenti oldu. 2017 yılından beri de Profesör olarak Galatasaray Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaya devam ediyor.

Çıkar İlişkileri Beyannamesi

Aslı Kazan
Aslı Kazan, İtalyan Lisesi’ni tamamlamasının ardından 2002 senesinde Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Mezuniyetin ardından 2003 yılında İstanbul Barosu’na kayıt olmuş ve avukatlık mesleğine adım atmıştır. İstanbul’da dünyaya gelen Kazan, başta insan hakları olmak üzere ifade özgürlüğü ve basın hukuku konularındaki çalışmaları ile bilinmektedir. Günümüzde Kazan Hukuk Bürosu bünyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

Çıkar İlişkileri Beyannamesi

Rıdvan Akar
Rıdvan Akar Kabataş Lisesi ve Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nü bitirdi. 1987’de İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Farklı yayın kuruluşlarında gazeteci ve belgesel yapımcısı olarak çalışmaktadır.

Çıkar İlişkileri Beyannamesi

Denetim Kurulu

Ali Kamil Uzun
Türkiye İç Denetim Enstitüsü’nün kurucusu olup Türkiye’de iç denetim ile ilgili mesleki örgütlenmenin sağlanması, Uluslararası İç Denetim standartlarının Türkiye’de uygulanması ve yaygınlık kazanması, uluslararası sertifikalı iç denetim programı ve sınavının başlatılmasına öncülük etmiştir. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi ve İ.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans mezunu olan Ali Kamil Uzun’un Kurumsal Yönetim ve İç Denetim üzerine çok sayıda yazı ve makaleleri, eğitim ve seminer çalışmaları bulunmaktadır. “Denetim Komitesi Uygulamaları” üzerine hazırladığı yüksek lisans (master) tez çalışması, Türkiye’de bu konuda yapılan ilk çalışmalardandır.

Kayra Üçer
1998’de Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Kayra Üçer, 2000’de Georgetown Üniversitesi Hukuk Merkezi’nde hukuk yüksek lisans eğitimi aldı. Hergüner Bilgen Özeke Avukatlık Ortaklığı’nın Şirketler Hukuku alanında faaliyet gösteren ortaklarındandır. Uluslararası Hukuk Derneği eş-kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Uçer aynı zamanda Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) üyesidir.

Haşim Bayırbaş
1980 yılında Kuleli Askeri Lisesinden, 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından stajyer avukat olarak çalışmaya başladığı Tekfen Holding A.Ş.’de halen hukuk müşaviri olarak çalışmaktadır. Çevre ve doğa koruma bilincinin geliştirilmesi ve yayılması amacına hizmet eden çeşitli sivil toplum kuruluşlarında ve meslek örgütlerinde gönüllü üyelik ve yönetim kurulu üyelikleri mevcuttur.