Genel2021 Şeffaflık Ödülleri Açıklandı!

2021 Şeffaflık Ödülleri Açıklandı!

 

Kamu ve toplum yararına yapılan kentsel mücadelede önemli bir rol üstlenen Mimarlar Odası Ankara Şubesi; mesleklerinin ve meslektaşlarının sorunlarının yanı sıra ülkemizin, kentlerimizin imar süreci, kentleşme sorunlarını dikkatli biçimde izliyor ve gerektiğinde müdahale ediyor. Yürütmekte oldukları bu mücadelelerinden dolayı Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne Kurumsal kategoride 2021 Şeffaflık Ödülünü sunuyor ve bu vesileyle sürdürülebilir kentleşme ve demokratik bir kent yaşamı talebini bir kez daha yineliyoruz.

Medya kategorisinde ödüle gazeteci Timur Soykan değer görülmüştür. Türkiye’nin mafya-siyaset-devlet üçgeni hakkında cesurca çalışmalar yürüten ve gittikçe zorlaşan araştırmacı gazetecilik mesleğini sürdüren nadir kişilerden olan Soykan, yolsuzluk, organize suç örgütleri ve kaçaklık gibi alanlarda kamuoyunu aydınlatmaya devam etmektedir. 

Faruk Çebi, kendini doğanın korunmasına adamış, bu savunusunda yeri geldiğinde saldırıya uğramış bir bürokrat. Kamu yararına çalışması gereken bürokratların hangi çıkar grupları tarafından “BÜROKRANT’a” dönüştürüldüklerini kitabında bizlerle paylaşmış. Kıymetli çalışmalarından dolayı Sayın Çebi, Yurttaş/Sivil girişim kategorisinde ödüle değer görülmüştür.

Şeffaflık Ödülleri; yolsuzluğa karşı mücadeleye dair çalışmaların desteklenmesi, şeffaflık, dürüstlük ve hesap verebilirlik gibi iyi yönetişim ilkelerinin yaygınlaştırılması için, bireysel ya da kurumsal eylem ve girişimleri desteklemek amacıyla verilmektedir.

VII. Şeffaflık Ödül Töreni, Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü olan 9 Aralık’ta gerçekleşecektir. Katılım kontenjanla sınırlı olduğu için info@seffaflik.org adresine e-posta gönderilerek kayıt olunması gerekmektedir. Program akışı aşağıda görülebilir.